Verkoopmakelaar

Wij begeleiden je met het gehele verkooptraject van je woning. Om je een idee te geven wat deze begeleiding inhoudt, leggen wij dit hier in acht fasen uit aan de hand van het verkooptraject.

Bel ons gerust voor een afspraak of voor een mondelinge toelichting (030-2710004).

1. Oriëntatie

Wij komen in de eerste fase naar je toe voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek waarin wij met elkaar kennismaken en het gehele verkooptraject bespreken. Tijdens dit bezoek bekijken wij je woning, waarderen deze en adviseren je hoe je woning het beste verkocht kan worden. Tenslotte vertellen wij je wat je van ons kunt verwachten en met welke kosten je rekening moet houden.
Enkele dagen later ontvang je van ons een verkoopvoorstel in de vorm van een vrijblijvende opdracht tot dienstverlening.

2. Opstart

Wanneer de opdracht akkoord is, gaan wij aan de slag. Wij werken samen met een professionele fotograaf en met een tekenaar die plattegronden maakt. Wij maken een brochure met foto’s en plattegronden van je woning. Ook beschrijven wij je woning en de omgeving. Wij proberen een zo goed mogelijk beeld van je woning te geven. Tenslotte leggen wij de brochure aan je voor ter beoordeling.

3. Start

Nadat de brochure akkoord is, bieden wij de woning te koop aan. Je woning verschijnt dan op diverse woningplatforms, zoals Funda. Ook plaatsen wij je woning in “diverse etalages”. Geïnteresseerden kunnen ons bellen voor informatie of voor het maken van een afspraak om je woning te bezichtigen.

4. Bezichtiging

Wij organiseren deze bezichtiging en zijn hierbij aanwezig. Omdat wij dit dagelijks doen, weten wij je woning zo te presenteren dat geïnteresseerden ook echt enthousiast worden. Wij signaleren koopsignalen en vragen daarop door waar nodig. Na de bezichtiging informeren wij je over hoe de bezichtiging is gegaan.

5. Onderhandeling

Wanneer een geïnteresseerde een bod uitbrengt, bespreken wij dit bod met je en bepalen wij samen de juiste verkoopstrategie om het beste resultaat te behalen. Wij voeren namens jou de onderhandeling met de koper. Hiervoor bespreken wij elke stap die wij zetten met je totdat wij een mondelinge overeenkomst met de koper hebben bereikt.

6. Verkoop

Na overeenstemming over de prijs, stellen wij een koopovereenkomst op. Deze bespreken wij met je. Wanneer alles duidelijk is en de overeenkomst voldoet aan je wensen, teken je de overeenkomst. Het voorgaande doen wij vervolgens ook met de koper. Nadat ook deze heeft ondertekend, is je woning verkocht.

7. Afhandeling

Na de verkoop begeleiden wij eventuele bezoeken aan je woning voor een bouwkundige keuring, taxatie en/of extra bezichtigingen. Daarnaast onderhouden wij de verdere contacten met alle partijen die betrokken zijn bij de verkoop.

8. Overdracht

Op de dag van de overdracht van de woning bezoeken wij samen met jou en de koper je woning om de koper te laten controleren of de woning in de zelfde staat verkeert als waarin hij is verkocht. Na de inspectie gaan wij met je naar de notaris waar de overdracht plaatsvindt.
Na de overdracht blijven wij beschikbaar voor eventuele vragen.