Aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar nodig?

Wij helpen je graag met je zoektocht en het aankooptraject van jouw nieuwe woning in Utrecht en omgeving!

In een oriënterend en vrijblijvend gesprek maken wij graag kennis met je/jullie bij ons op kantoor of online via een video gesprek. We bespreken samen jouw/jullie zoekwensen en geven vervolgens toelichting wat wij voor je/jullie kunnen doen. Wij bieden een basis en volledig zoektraject aan als aankoopmakelaar. De verschillen leggen wij graag uit in het oriënterende gesprek. Onderstaand overzicht zie je hoe wij jou/jullie gedurende verschillende fases begeleiden in het aankoopproces.

Het kopen van een woning is niet niks en wij als makelaar weten dat als geen ander. Wij geven jou tijdens het traject advies over de woning, bied proces en zullen fungeren als sparringpartner wat verstandig is. Onze aankoopmakelaars kennen Utrecht en omgeving goed. Onze expertise over de verschillende wijken en type woningen helpen jou verder om de juiste woning aan te kopen. Samen bepalen wij de juiste aankoopstrategie

Benieuwd wat klanten van ons vinden, onderaan deze pagina vindt je beoordelingen van onze klanten.

Zoek je naast een aankoopmakelaar ook een verkoopmakelaar of verhuurmakelaar? Ook dat doen wij in Utrecht en omgeving!

1. Oriëntatie

Wij starten altijd met een oriënterend en vrijblijvend gesprek waarin wij met elkaar kennismaken en het gehele aankooptraject bespreken. Wij bespreken je wensen voor een nieuwe woning en denken hierover mee. Tenslotte vertellen wij je wat je van ons kunt verwachten en met welke kosten je rekening moet houden. Enkele dagen later ontvang je van ons een aankoopvoorstel in de vorm van een vrijblijvende opdracht tot dienstverlening.

2. Opstart

Wanneer de opdracht akkoord is, gaan wij aan de slag. Iedere dag houden wij het nieuwe woningaanbod voor je in de gaten. Wij verwachten ook dat je zelf  het online-woningaanbod in de gaten houdt. Vier ogen zien immers meer dan twee. Wanneer er een geschikte woning gevonden is, plannen wij een afspraak om de woning gezamenlijk te bezichtigen.

3. Bezichtiging

Wij bezichtigen samen met jou de woning. Samen lopen wij de woning kritisch door en beoordelen deze op eventuele gebreken en/of verbeterpunten. Na de bezichtiging bespreken wij de woning na.

4. Onderhandeling

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om in het bekeken huis in te trekken? Dan bespreken wij samen de juiste aankoopstrategie om het beste resultaat te bereiken. Wij voeren namens jou de onderhandeling met de verkoper. Hiervoor bespreken wij elke stap die wij zetten met je totdat wij mondelinge overeenstemming met verkoper hebben bereikt.

5. Aankoop

Na het bereiken van de mondelinge overeenstemming stelt de verkopende partij een koopovereenkomst op. Wij zorgen ervoor dat deze de juiste informatie hiervoor verkrijgt. Wij controleren de overeenkomst en bespreken deze met je. Waar nodig overleggen wij met de verkopende partij over wijzigingen. Na de ondertekening door de verkoper, nemen wij samen met je de overeenkomst voor de laatste keer door. Als alles in orde is, kun je ondertekenen en is de woning gekocht.

6. Afhandeling

Na het tekenen van de koopovereenkomst moeten er een aantal zaken geregeld worden. Wij begeleiden je hierbij. Wij kunnen je onder meer adviseren over het laten verrichten van een taxatie voor een hypotheek en over het kiezen van een notaris. Ook kunnen wij een bouwkundige keuring voor je regelen.

7. Overdracht

Op de dag van de overdracht van de woning bezoeken wij samen met jou en de verkoper de woning om te controleren of de woning in dezelfde staat verkeert als waarin hij is gekocht. Na deze inspectie gaan wij gezamenlijk naar de notaris waar de overdracht plaatsvindt.
Na de overdracht blijven wij beschikbaar voor eventuele vragen.