Nieuw taxatierapport vanaf 1 oktober 2021

Nieuw taxatierapport vanaf 1 oktober 2021

Vanaf 1 oktober gaan wij werken met een nieuw taxatiemodel. Met dit model wordt de kwaliteit van de taxatierapporten verhoogd en de leesbaarheid voor de consument verbeterd. Ook worden een aantal onderdelen in het taxatierapport uitgebreid.

Wat wordt nu precies uitgebreid in het taxatierapport?
In het nieuwe rapport worden onderhoudstoestand, energiebesparing, funderingsrisico’s en de financiële situatie van de Vereniging van Eigenaars uitgebreid. Het nieuwe taxatierapport is nog een uitgebreider rapport dan op heden werd gebruikt. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan de bouwkundige staat en duurzaamheid van de woning. Bij duurzaamheid krijg je ook advies voor mogelijkheden om dit te verbeteren.

Door het uitgebreidere rapport heeft de taxateur meer werkzaamheden, waardoor de taxateur ook meer tijd kwijt is met het maken van het rapport. De taxateur moet voor de ingangsdatum de opleiding en toets behorende bij het nieuwe model succesvol afronden. Onze taxateur Kyras Dimitopoulos heeft inmiddels met succes de opleiding en de toets afgerond.

Wat betekent dit voor jullie als klant?
Als klant zal het taxatierapport makkelijker leesbaar zijn. Tevens krijg je meer inzicht in de bouwkundige staat en duurzaamheid van je woning.

Door de extra werkzaamheden gaan de kosten van de taxatie stijgen. Mocht je willen weten wat de kosten zijn voor een taxatie neem dan even contact op met ons kantoor.

Heb je eventueel vragen over dit nieuwe taxatierapport of heb je een taxatierapport nodig in Utrecht of omgeving? Mail naar info@wijmakelaardij.nl of bel naar 030-2710004.